Publiekswerking

Een blik achter de schermen

Het erfgoeddepot is niet toegankelijk voor individuele bezoekers. Klassen, verenigingen en andere groepen kunnen op afspraak wel een gegidste rondleiding in beperkte groep krijgen. Een bezoek aanvragen doe je best minstens één maand op voorhand per mail of per brief naar Erfgoeddepot Noorderkempen, Stadskantoor, Campus Blairon 200, 2300 Turnhout. 
Vermeld in je aanvraag het doel van je bezoek en een korte voorstelling van de groep (organisatie, aantal deelnemers).

Op speciale dagen, zoals bv. Erfgoeddag of Open Monumentendag, zal het erfgoeddepot regelmatig de deuren openen. Onder begeleiding van een depotmedewerker krijgen individuele bezoekers de kans om kennis te maken met het erfgoed en de depotwerking.

Workshops voor het onderwijs

Workshop archeologie voor kinderenArchief & Musea Turnhout organiseert regelmatig workshops voor scholen in de verschillende musea. Thema’s zijn archeologie, drukken, muziek … Voor meer informatie over het actuele aanbod per locatie verwijzen we je door naar de aparte websites van de musea.

Wens je meer informatie over onze activiteiten rond archeologie, neem dan contact op met het Erfgoeddepot Noorderkempen of volg onze activiteitenkalender.

Object in de kijker

Het ‘Object in de kijker’ verwijst naar het ‘Object van de Maand’ waarbij alle locaties van Archief & Musea Turnhout afwisselend één voorwerp uit de collectie in de kijker. Dit gebeurt via fiches in een display op tien plaatsen in de stad (waaronder de musea), sociale media en de websites van de verschillende musea.

Elke maand kan je de nieuwe fiche ophalen. Vorige edities kan je ophalen in het Nationaal Museum van de Speelkaart

Lezingen

Archief & Musea Turnhout organiseert in samenwerking met de Koninklijke Oudheidkundige Kring Taxandria  jaarlijks een aantal lezingen. Deze gaan meestal door in het Taxandriamuseum. De lezingen zijn gratis toegankelijk. Het programma vind je op de website.