Afspraken

Als je vondsten of collectiestukken uit het depot wil raadplegen maak je best minstens één week vooraf een afspraak. Dit kan via e-mail of per brief aan Erfgoeddepot Noorderkempen, Stadskantoor, Campus Blairon 200, 2300 Turnhout.

De raadpleging van vondsten en Raadpleegruimtecollectiestukken uit de vaste opstelling van één van de drie musea moet minstens één maand op voorhand worden aangevraagd via erfgoeddepot per brief. Vermeld in je aanvraag het doel van je bezoek en/of een korte beschrijving van het onderzoeksproject.

De raadpleegruimte is twee dagen per week toegankelijk en binnen de openingsuren van het depot, van 9 tot 17 uur. Deze dienstverlening is gratis, maar een afspraak maken is noodzakelijk. 
Het erfgoeddepot is gesloten op maandag, zaterdag, zondag en feestdagen.

Bezoekersreglement

Tijdens je eerste bezoek aan de raadpleegruimte van het Erfgoeddepot Noorderkempen ontvang je een exemplaar van het bezoekersreglement. Hierin vind je alle informatie over de werking, de aanvraag van vondsten en voorwerpen en richtlijnen over reproducties en bruiklenen. Het bevat ook afspraken over het hanteren van de unieke vondsten en voorwerpen bewaard in het erfgoeddepot.

Het depot bezoeken kan enkel in groepsverband en onder begeleiding van een depotmedewerker. Reserveer je bezoek één maand op voorhand via mail of per brief.